SunGarden Golf & SPA Resort
- Spa-resort-ul no. 1 din inima Transilvaniei -

SunGarden Golf & SPA Resort este un domeniu retras, creat din pasiune pentru oamenii care caută un ținut al liniștii și al rafinamentului, potrivit pentru o relaxare profundă și un refugiu în sânul naturii. Locația se află la capătul unui drum șerpuitor, înconjurat de o pajişte secretă și o priveliște ca desprinsa din poveste, în inima Transilvaniei, la 15 minute de Cluj-Napoca. Aici este SunGarden Golf & SPA Resort – un fel de paradis pierdut, unde veți trăi cele mai frumoase experiențe, atât pentru corp, cât și pentru suflet!

SunGarden Golf & Spa Resort dispune de la oportunitati unice de cazare și spații amenajate perfect pentru petreceri până la ritualuri Spa, masaje și tratamente-semnătură, menite să vă deconecteze de la realitatea de zi cu zi și să vă transpună într-o lume plină de liniște, calm și odihnă.

Fie că vă aflați într-o delegație, organizați o conferință, o vacanță sau ați venit pentru un city-break în Cluj-Napoca, SunGarden Golf & Spa Resort este, de departe – o spun experții din echipa Termalia, locul de cazare ideal dar si spa-resort-ul no. 1 din zona de nord-vest a României.

Cum în iarnă noi am revizitat SunGarden Golf & Spa Resort si am testat o parte dintre facilitatile Spa-ului (un minunat tratament cu produse ale legendarului brand francez Sothys), n-am ratat ocazia sa realizam și un scurt interviu cu Loredana Chiș, Managerul Spa-ului.

  1. Managerul Spa joacă un rol cheie, mai ales pentru ca profesionalismul lui și dedicarea se pun în slujba centrului spa și al echipei pe care o conduce? Cum ai simțit, din perspectiva proprie, Loredana, acest rol al tau la SunGarden Golf & Spa Resort?

 

Când am intrat în acest proiect, SunGarden Golf & Spa Resort, nu aveam niciun obiectiv concret. Aveam multe curiozități, eram foarte deschisă la tot ce era nou și îmi doream doar să pot aduce plus valoare acestui loc minunat. Am început să coordonez o echipă deja creată și mi-am dedicat primele luni pentru a cunoaște colegii, pentru a mă familiariza cu abilitățile și valorile lor și a le înțelege nevoile.

Apoi au apărut alte provocări: viziune, strategie, obiective, proceduri, protocoale și lucrurile au început să funcționeze într-o direcție care a dus la creșterea constantă a numărului de clienți care ne trec pragul și care pleacă din Spa -ul nostru mai liniștiți, mai relaxați și cu zâmbetul pe buze. Statutul de mentor pentru colegii din echipă mă motivează să fiu cea mai bună versiune a mea, în fiecare zi.

 

Spa-urile de hotel au ajuns să fie un “must-have” in industria ospitalității din România

 

  1. Un manager are multe sarcini, însă una – mie, personal mi se pare greu de pus în practică în România: aceea de a selecta, instrui, supraveghea profesioniștii cu care se va lucra în Spa. Pentru tine, cât de provocator a fost?

 

Pentru mine, etapa de selecție reprezintă partea cea mai ușoară a procesului. Ne alocăm suficient timp pentru a cunoaște cât mai mulți candidați pentru fiecare post disponibil.

Atuu-ul meu este că simt rapid potențialul de dezvoltare a unui om. Ofer șanse cuiva chiar dacă este la început de drum, atât timp cât are atitudinea potrivită și abilitățile necesare postului pe care urmează să îl ocupe. De pregătire ne ocupăm ulterior.

În procesul de inducție investim mult timp și energie, dar merită din plin. Ne mândrim cu fiecare membru al echipei care are grijă, în acest moment, ca SunGarden Resort să fie în topul celor mai bune resorturi spa din România.

 

Când angajații ajung să fie bine pregătiți, având toate competențele necesare posturilor, apare marea provocare: Ce facem să îi ținem motivați, implicați și cu dorința continuă de dezvoltare în cadrul companiei noastre?

 

Lucrăm intens pe toate planurile: încercăm să acoperim nevoile angajaților, investim în dezvoltarea lor profesională, îi ținem implicați și îi stimulăm cu proiecte noi, adaptate în funcție de competențele fiecăruia, le oferim ocazia de a promova. Rezultatul satisfăcător al acestui proces apare sub forma gradului mare de retenție pe care îl avem în rândul angajaților.

 

  1. Din punct de vedere profesional care a fost parcursul tău până aici Ce cursuri, specializari, mentori ai avut la rândul tău sau ce experiențe notabile ți-au marcat cariera în tot acest timp?

 

Până să ajung Spa Manager la SunGarden Resort am fost într-o etapă de acumulare și asimilare a cunoștințelor și experiențelor atât la nivel profesional cât și personal. Am pus cărămizi într-un zid înalt și puternic pe care l-am clădit cu grijă. Au fost și multe lecții învățate în urma unor alegeri bune sau mai puțin bune.

După Facultatea de Medicină și Farmacie, specializarea BalneoFiziokinetoterapie și Recuperare medicală, am participat la mai multe cursuri: Instructor Fitness și Personal Trainer, Nutriție, Indoor Cycling, Aquagym. Apoi am început seria de cursuri de Management și Leadership, iar acest sector continuă să mă fascineze. Mentorul căruia îi datorez multe din cunoștințele pe care le am în acest moment este Larisa Marinică, o mare valoare pentru domeniul Spa din România.

 

  1. Ce este mai frumos, pentru tine: să îmbrățișezi aspectele manageriale ale meseriei sau pe cele mai degraba practice?

 

Partea frumoasă apare atunci când reușesc să combin cele două aspecte în cel mai productiv mod, atât pentru mine cât și pentru companie. Elementele practice ajung la un standard înalt doar atunci când au în spate un sistem de management foarte bine pus la punct. Nu le pot separa.

Cred cu tărie în “puterea exemplului”, lucru care mă lansează în prima linie a activităților practice uneori, la fel cum știu că toată experiență memorabilă pe care o trăiește clientul nostru SPA este posibilă doar cu mult efort de leadership și management.

  1. Te ajută (te-a ajutat) faptul că ai făcut sport de performanță să ai mereu o forma de invidiat? Chiar, care este rutina ta (daca este una) din acest punct de vedere?

 

Sportul de performanță a adus în viața mea un lucru foarte important, care m-a ajutat ulterior în toate aspectele vieții mele: Disciplina. Pentru că practic sportul din copilărie, nu stiu în ce condiții aș putea renunța la el. Este parte din mine și din stilul meu de viață. Fac orice formă de mișcare, cu orice ocazie: alergare, fitness, înot, cycling și multă joacă cu copiii. La aspectul fizic contribuie mai mulți factori pe lângă sport: alimentație, odihna, masaj și îngrijire personală. Nu fac nimic special, doar am grijă de mine pe toate planurile: fizic, emoțional și mental.

 

  1. Cu ce branduri lucrați în acest moment în spa și care sunt punctele voastre terapeutice&beauty forte ?

 

Brandurile mari cu care lucrăm în acest moment în Spa sunt: Sothys, Charme D’orient și Fiterman Pharma. Totodată, folosim și câteva produse locale și multe produse naturale. Produsele pe care le folosim ne ajută să scoatem în evidență valoarea colegilor noștri terapeuți. Ei sunt ambasadorii Spa-ului SunGarden Resort și în mâinile lor se creează magia.

 

Echipa noastră reprezintă, în mod clar, Punctul Forte al Spa-ului! 

 

Meniul, Protocoalele unice, Ritualurile-Semnătură și Circuitul Spa transpun clienții nostrii într-o călătorie de descoperire, însă serviciile oferite de colegii din echipa mea reușesc să transforme această călătorie într-o experiență de neuitat.

 

  1. Care este modelul/conceptul SPA – pe care îl consideri ideal? (poți exemplifica, dacă ai niște modele în minte)

 

Conceptul Spa ideal este cel care suprinde clientul de la primii pași pe care îi face în interior. Este cel cu identitate unică, a cărui poveste poate fi “citită” în fiecare detaliu care apare în filosofia designului, a facilităților și a serviciilor. Din fericire, domeniul Spa a crescut mult în ultimii ani în România. Spa-urile de hotel au ajuns să fie un “must-have” în industria ospitalității și un important criteriu de selecție pentru clienții care au înțeles beneficiile multiple pe care le au în urma unei vizite la Spa.

 

  1. Dacă ai face, acum, pe loc, un CV, și în acest CV ai fi nevoită să scrii doar 3 cuvinte despre tine, care ar fi acelea?

 

Ce provocare interesantă! Mă opresc la: Responsabilitate, Atitudine Pozitivă și Leadership.