INTERVIU cu Brandusa Bunea

Fondator Guest Boutique – Tailored made Hospitality
Brindusa cum se leaga intre ele si, mai ales, ce semnificatie au pentru tine urmatoarele cuvinte: tenis-stiinte economice-multinationale-Romania-antreprenor - Guest Boutique?
Interesanta intrebare, sa stii ca am analizat si eu firul rosu conector. Cred ca daca ar fi sa aleg un numitor comun ar fi abilitatea dobandita initial in viata de sportiva si dezvoltata pe parcurs, adica aceea de a stabili un obiectiv precis si de a-l urmari cu forta, darzenie si focus. Si da, complementele nu sunt alese intamplator, pentru ca este nevoie de forta pentru a escalada muntii pe care ti i-ai propus sa-i cuceresti, darzenie pentru momentele de oboseala si de dubii, iar focus pentru a nu pierde niciodata din vizor obiectivul principal.

Am spus mai devreme Romania. Ce te-a facut sa te intorci in Romania si sa iti croiesti propriul traseu intr-un domeniu in care ai luat-o de la zero, si unde, iata, castigi teren vazand cu ochii?
Romania este tara mea, tara in care m-am nascut si pe care o iubesc, cu bune si cu rele. Apartenenta la un spatiu geografic sau un altul este mai putin relevanta, ce conteaza este vibratia poporului, a oamenilor de care te inconjori. In cazul meu, decizia a fost rapida si a venit pe fondul unui proces de cateva luni de introspectie in care incercam sa dau aceeasi directie mintii rationale si sufletului. Decizia, s-a dovedit a fi, uitandu-ma in spate acum, in Top 3 decizii luate pana acum (nu ma intreba de celelalte 2

Pentru structurile HoReCa si nu numai pentru acestea, procesul de alegere a furnizorilor de textile s-a rafinat foarte mult in ultimii ani. Putem spune ca esti printre putinii care, de la bun inceput, a dat tonul si a fixat un standard de selectivitate, exigenta, calitate. Mai exact, cine sunt clientii Guest Boutique? Cu ce te deosebesti de ceilalti furnizori? Care este povestea pe care o spun produsele Guest Boutique?(de unde vin si...catre cine se duc)
Multumesc pentru cuvintele frumoase. Elementul cheie pe care l-am urmarit de la inceput a fost sa oferim clientilor produse asa cum “ mi-ar placea mie”. Fiind un caracter exigent, acest lucru s-a tradus din punct de vedere al businessului, in calitatea si varietatea produselor pe care le-am dezvoltat in toti acesti ani, cu focus principal pe Cost control. In ultima perioada, in special datorita globalizarii si dezvoltarii turismului, pretentiile si asteptarile clientilor hotelieri din Romania au inceput sa evolueze, dar nu in acelasi ritm cu bugetele dispuse sa le aloce. Tocmai din acest motiv, una din preocuparile noastre principale de la inceput a fost dezvoltarea de colaborari doar cu producatori de renume din industria textilelor Horeca. Aceste relatii ne-au ajutat in primul rand sa oferim o constanta in calitatea produselor oferite, dar si acces la informatii si detalii tehnice in ceea ce priveste procesul de productie, cu alte cuvinte, sa intelegem si sa identificam produsele optime pentru piata hoteliera din Romania, urmarind intotdeauna ultimele tendinte in domeniu.

Care sunt criteriile/factorii de care trebuie sa tina seama, de exemplu, hotelierii la achizitia de textile? ( si aici includem toate categoriile)
Un criteriu foarte important de luat in considerare este cel al functionalitatii in utilizarea zilnica a produsului textil, indiferent ca vorbim de lenjerii de pat, prosoape, fete de masa sau perdele/draperii. Un alt criteriu important de urmarit este cel al costul intretinerii ulterioare a produsului respectiv, cost ce poate avea o incidenta semnificativa in costurile operationale ulterioare. Al treilea criteriu important este modalitatea in care se prevad eventualele vicii ascunse ce pot aparea in utilizarea ulterioara din partea lor, a produselor textile achizitionate. Aici intervine relatia de incredere dezvoltata cu furnizorii lor.

De ce ai tinut sa specifici pe www.guestboutique.ro , chiar in homepage, sintagma textile serioase?
Una din principalele situatii problematice care pot aparea in domeniul textilelor profesionale sunt viciile ascunse care se pot ivi in urma utilizarii zilnice la cote ridicate. Aceste situatii pot aparea, si nu neaparat din vina directa sau din reaua credinta a furnizorului. Ce putem face noi ca furnizori este sa ne asumam rolul si sa ne meritam increderea pe care clientii nostri au decis sa ne-o acorde in momentul in care au hotarat sa cheltuie bugetul lor cu noi. Putem face acest lucru doar printr-o minutioasa selectie a furnizorilor nostri, vizite ale site-urilor de productie si o intelegere deplina a produselor pe care le oferim in piata.

La Termalia, editia de anul trecut am primit cadou de la tine un halat Guest Boutique. Provenind dintr-un neam de textilisti(ingineri, profesori univ), nu am avut cum sa nu remarc calitatea nemaipomenita, lejeritatea(detest halatele care cantaresc kg!), albul lui spumos, cusaturile aproape invizibile si aerul usor nipon. Am o curiozitate: care este produsul tau de suflet?
Prosoapele au reprezentat startul acestui nou capitol al vietii mele, si pot spune ca sunt produsul cel mai apropiat sufletului meu, desi totodata sunt si cele care mi-au dat cele mai mari batai de cap, asta apropo de Textile serioase.

Cand calatoresti, ti se intampla ca textilele sa fie prima categorie pe care sa o studiezi odata intrata in camera de hotel?
Nici vorba! Mai mult de atat, iti spun un secret: am in permanenta o ruleta la mine, cu care masor dimensiuni, verific cusaturi, materiale etc. Practic primele 10 min din momentul in care intru pentru prima data intr-o camera de hotel sunt destinate unui check minutios al detaliilor produselor gasite.

Enumera, te rog, cativa dintre partenerii(beneficiarii) Guest Boutique
Relatia pe care incercam sa o dezvoltam cu clientii nostri este o relatie om-om care se bazeaza in primul rand pe respect si incredere reciproca. Cred cu tarie ca acesta este si unul dintre motivele pentru care in acesti 5 ani de activitate am ajuns sa dezvoltam multiple relatii frumoase de colaborare cu o mare parte dintre Hotelierii din Romania. Din acest motiv imi este destul de greu sa enumar partial colaboratorii nostri fara sa omit inevitabil pe altii. Dar daca ar fi sa ma intrebi de proiectul meu de suflet si care ne-a incercat cu o serie interesanta de provocari, acesta ar fi Hotel Platinia ***** din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din piata hoteliera din Romania la ora actuala.

Ce face Brindusa Bunea cand nu este = Guest Boutique. Ce inseamna pentru Brindusa confort, rasfat, de exemplu?
Lumea este din punctul meu de vedere o carte cu foarte multe capitole. Acele persoane care decid sa nu calatoreasca citesc acelasi capitol toata viata. Cand ma gandesc la pauze, ma gandesc la calatorii. Iubesc miscarea, indiferent de forma ei: sport, calatorii. Tocmai din acest motiv, modalitatea prin care reusesc cel mai bine sa imi readuc energia vitala la cote ridicate este vizitarea locatiilor inedite din lumea asta minunata si contactul cu diferitele culturi si oameni pe care acestea le incorporeaza.
Brindusa cum se leaga intre ele si, mai ales, ce semnificatie au pentru tine urmatoarele cuvinte: tenis-stiinte economice-multinationale-Romania-antreprenor – Guest Boutique? Interesanta intrebare, sa stii ca am analizat si eu firul rosu conector. Cred ca daca ar fi sa aleg un numitor comun ar fi abilitatea dobandita initial in viata de sportiva si dezvoltata pe parcurs, adica aceea de a stabili un obiectiv precis si de a-l urmari cu forta, darzenie si focus. Si da, complementele nu sunt alese intamplator, pentru ca este nevoie de forta pentru a escalada muntii pe care ti i-ai propus sa-i cuceresti, darzenie pentru momentele de oboseala si de dubii, iar focus pentru a nu pierde niciodata din vizor obiectivul principal. Am spus mai devreme Romania. Ce te-a facut sa te intorci in Romania si sa iti croiesti propriul traseu intr-un domeniu in care ai luat-o de la zero, si unde, iata, castigi teren vazand cu ochii? Romania este tara mea, tara in care m-am nascut si pe care o iubesc, cu bune si cu rele. Apartenenta la un spatiu geografic sau un altul este mai putin relevanta, ce conteaza este vibratia poporului, a oamenilor de care te inconjori. In cazul meu, decizia a fost rapida si a venit pe fondul unui proces de cateva luni de introspectie in care incercam sa dau aceeasi directie mintii rationale si sufletului. Decizia, s-a dovedit a fi, uitandu-ma in spate acum, in Top 3 decizii luate pana acum (nu ma intreba de celelalte 2 Pentru structurile HoReCa si nu numai pentru acestea, procesul de alegere a furnizorilor de textile s-a rafinat foarte mult in ultimii ani. Putem spune ca esti printre putinii care, de la bun inceput, a dat tonul si a fixat un standard de selectivitate, exigenta, calitate. Mai exact, cine sunt clientii Guest Boutique? Cu ce te deosebesti de ceilalti furnizori? Care este povestea pe care o spun produsele Guest Boutique?(de unde vin si…catre cine se duc) Multumesc pentru cuvintele frumoase. Elementul cheie pe care l-am urmarit de la inceput a fost sa oferim clientilor produse asa cum “ mi-ar placea mie”. Fiind un caracter exigent, acest lucru s-a tradus din punct de vedere al businessului, in calitatea si varietatea produselor pe care le-am dezvoltat in toti acesti ani, cu focus principal pe Cost control. In ultima perioada, in special datorita globalizarii si dezvoltarii turismului, pretentiile si asteptarile clientilor hotelieri din Romania au inceput sa evolueze, dar nu in acelasi ritm cu bugetele dispuse sa le aloce. Tocmai din acest motiv, una din preocuparile noastre principale de la inceput a fost dezvoltarea de colaborari doar cu producatori de renume din industria textilelor Horeca. Aceste relatii ne-au ajutat in primul rand sa oferim o constanta in calitatea produselor oferite, dar si acces la informatii si detalii tehnice in ceea ce priveste procesul de productie, cu alte cuvinte, sa intelegem si sa identificam produsele optime pentru piata hoteliera din Romania, urmarind intotdeauna ultimele tendinte in domeniu. Care sunt criteriile/factorii de care trebuie sa tina seama, de exemplu, hotelierii la achizitia de textile? ( si aici includem toate categoriile) Un criteriu foarte important de luat in considerare este cel al functionalitatii in utilizarea zilnica a produsului textil, indiferent ca vorbim de lenjerii de pat, prosoape, fete de masa sau perdele/draperii. Un alt criteriu important de urmarit este cel al costul intretinerii ulterioare a produsului respectiv, cost ce poate avea o incidenta semnificativa in costurile operationale ulterioare. Al treilea criteriu important este modalitatea in care se prevad eventualele vicii ascunse ce pot aparea in utilizarea ulterioara din partea lor, a produselor textile achizitionate. Aici intervine relatia de incredere dezvoltata cu furnizorii lor. De ce ai tinut sa specifici pe www.guestboutique.ro , chiar in homepage, sintagma textile serioase? Una din principalele situatii problematice care pot aparea in domeniul textilelor profesionale sunt viciile ascunse care se pot ivi in urma utilizarii zilnice la cote ridicate. Aceste situatii pot aparea, si nu neaparat din vina directa sau din reaua credinta a furnizorului. Ce putem face noi ca furnizori este sa ne asumam rolul si sa ne meritam increderea pe care clientii nostri au decis sa ne-o acorde in momentul in care au hotarat sa cheltuie bugetul lor cu noi. Putem face acest lucru doar printr-o minutioasa selectie a furnizorilor nostri, vizite ale site-urilor de productie si o intelegere deplina a produselor pe care le oferim in piata.   La Termalia, editia de anul trecut am primit cadou de la tine un halat Guest Boutique. Provenind dintr-un neam de textilisti(ingineri, profesori univ), nu am avut cum sa nu remarc calitatea nemaipomenita, lejeritatea(detest halatele care cantaresc kg!), albul lui spumos, cusaturile aproape invizibile si aerul usor nipon. Am o curiozitate: care este produsul tau de suflet? Prosoapele au reprezentat startul acestui nou capitol al vietii mele, si pot spune ca sunt produsul cel mai apropiat sufletului meu, desi totodata sunt si cele care mi-au dat cele mai mari batai de cap, asta apropo de Textile serioase. Cand calatoresti, ti se intampla ca textilele sa fie prima categorie pe care sa o studiezi odata intrata in camera de hotel?  Nici vorba! Mai mult de atat, iti spun un secret: am in permanenta o ruleta la mine, cu care masor dimensiuni, verific cusaturi, materiale etc. Practic primele 10 min din momentul in care intru pentru prima data intr-o camera de hotel sunt destinate unui check minutios al detaliilor produselor gasite. Enumera, te rog, cativa dintre partenerii(beneficiarii) Guest Boutique Relatia pe care incercam sa o dezvoltam cu clientii nostri este o relatie om-om care se bazeaza in primul rand pe respect si incredere reciproca. Cred cu tarie ca acesta este si unul dintre motivele pentru care in acesti 5 ani de activitate am ajuns sa dezvoltam multiple relatii frumoase de colaborare cu o mare parte dintre Hotelierii din Romania. Din acest motiv imi este destul de greu sa enumar partial colaboratorii nostri fara sa omit inevitabil pe altii. Dar daca ar fi sa ma intrebi de proiectul meu de suflet si care ne-a incercat cu o serie interesanta de provocari, acesta ar fi Hotel Platinia ***** din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din piata hoteliera din Romania la ora actuala. Ce face Brindusa Bunea cand nu este = Guest Boutique. Ce inseamna pentru Brindusa confort, rasfat, de exemplu? Lumea este din punctul meu de vedere o carte cu foarte multe capitole. Acele persoane care decid sa nu calatoreasca citesc acelasi capitol toata viata. Cand ma gandesc la pauze, ma gandesc la calatorii. Iubesc miscarea, indiferent de forma ei: sport, calatorii. Tocmai din acest motiv, modalitatea prin care reusesc cel mai bine sa imi readuc energia vitala la cote ridicate este vizitarea locatiilor inedite din lumea asta minunata si contactul cu diferitele culturi si oameni pe care acestea le incorporeaza.
LinkedIn