Experiente Spa&Wellness after ski la Ana Spa Poiana Brasov

- Interviu cu Mihaela Moraru, Spa Manager- Ana Spa Poiana Brașov -

  1. Care este secretul relaxării la spa într-o zi de iarnă autentică?

 

Indiferent de anotimp, o zi reușită petrecută la SPA va trebui să înceapă cu bună dispoziție și dorința de a ne „încărca bateriile”, de a ne deconecta de la grijile cotidiene și de a ne oferi câteva momente pentru sufletul nostru.  Muntele este minunat în orice perioada a anului, însă zăpada cred că este motivul pentru care mulți dintre noi asociem iarna cu o vacanță la munte, cu sporturile de iarnă, cu puțin ger, nămeți, brazi încărcați cu zăpadă, vin fiert, mese savuroase alături de familie sau prieteni, iar apoi cu câteva ore petrecute la piscină, saună, jacuzzi, într-o locație primitoare ca a noastră.

Imaginați-vă doar cum este să îți petreci ziua pe partie, iar după câteva coborâri bune, deși ești înfrigurat și obosit, să știi sigur ce îți trebuie să închei ziua așa cum meriți – să stai în saună și să privești cum ninge liniștit afară, să te bucuri de ninsoare chiar din hot tub-ul nostru în aer liber sau să bei un ceai pe șezlong după câteva ture de piscină, ideale să îți relaxezi musculatura și să eviți febra musculară după o zi la ski.

 

  1. Ce terapii/ritualuri spa sunt recomandate dupa o zi petrecută la ski?

 

Avem în meniul SPA terapii dedicate sportului rege de la munte, iar masajul “After Ski” (care îmbină masajul cu pietre vulcanice calde și masajul de relaxare manual pentru încălzirea și relaxarea musculaturii) este în topul celor mai solicitate masaje în perioada aceasta, alături de masajul “Intuitiv”,  tratamentele faciale de hidratare sau ritualul de cuplu Spa Suite “Forget Me Not” (care include masaje de relaxare în tandem, hidromasaj/baie de plante în jacuzzi-ul privat și momente de relaxare pe divan, alături de un platou cu fructe și șampanie).

Recomandarea mea este ca oaspeții care ne trec pragul după o zi petrecută la ski să încerce și terapiile cu apă: hidromasajul, baia de plante simplă ori dublă sau dușul subacval, terapii care ajută musculatura să se relaxeze și o pregatește pentru o nouă zi de ski.

  1. Care sunt beneficiile masajului după o zi petrecută pe pârtie?

 

Efectele unei experiențe bune la SPA se observă încă dinaintea începerii terapiei, prin interacțiunea oaspetelui cu personalul, iar dacă ne referim la beneficiile terapeutice ale masajului după o zi de ski, acestea sunt de neprețuit. Când masajul manual este personalizat, oferit cu pricepere și caldură de către specialiștii noștri, efectele pot depăși așteptările, iar oaspeții pot trăi o experiență complexă, plăcută și de neuitat.

Masajul cu roci vulcanice calde oferă rezultate spectaculoase în relaxarea, echilibrarea și revigorarea organismului, iar terapiile de hidro sunt recunoscute în recuperarea medicală, fie dupa efort fizic susținut sau oboseală fizică și mentală. Și tratamentele faciale cu efect hidratant pot fi ca o mângaiere pentru ten după o zi petrecută în frig.

 

 

  1. Cu ce branduri lucrați în acest moment în spa și care sunt punctele voastre forte din punct de vedere terapeutic/beauty?

 

Îmi place să cred că atu-ul nostru este echipa formată doar din kinetoterapeuți, dornici să ofere experiențe cât mai plăcute oaspeților noștri. Avem în echipă kinetoterapeuți experimentați și apreciați ce aduc plus valoare serviciilor oferite în centrul nostru SPA.

Pe lângă factorul uman, și produsele de calitate utilizate contribuie la o experiență completă. Brand-urile cu care lucram sunt nume românești cu care ne mândrim pe plan național și internațional – Gerovital, Plantavorel, apoi Thalion, un brand franțuzesc cu care avem o experiență îndelungată și care se pliază perfect pe cerințele clienților noștri, Medica 120, Vyon.

  1. Ce fel de public ați observat în locațiile voastre pe parcursul iernii?

În sezonul rece predomină clienții cărora le plac sporturile de iarnă, persoane active, familii cu copii sau grupuri de prieteni care au aceleași hobby-uri de iarnă și care își doresc timp de calitate petrecut cu cei dragi.

  1. Cât de impregnată este cultura spa-ului printre clienții voștri?

Dacă până acum câțiva ani SPA-ul era văzut ca un moft, observ cu bucurie că în ultimii ani cererea a crescut substanțial, ceea ce denotă că oamenii conștientizează cât de necesare sunt pentru sănătatea fizică și mentală câteva ore petrecute într-o atmosferă relaxantă și plăcută, o pauză oferită nouă atunci când organismul ne trimite semnale de alarmă, înainte ca el să se “răzvrătească”.

 

  1. Ați fost recent premiați la Termalia 2022, unicul eveniment dedicat domeniului wellbeing din România, iar Ana Hotels Sport a primit trofeul pentru Best Mountain & Ski Spa Hotel. Ce înseamnă acest premiu pentru voi?

Suntem onorați și extrem de fericiți că am primit acest premiu, o recunoaștere a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune servicii. Ne-am bucurat nespus să fim și gazdele unui eveniment de o asemenea amploare și să socializam cu colegii din alte locații, să aflăm noutățile din domeniu. Avem nevoie de astfel de evenimente!

 

  1. Omul sfințește locul, iar în domeniul ospitalității totul începe cu o echipă dedicată și grijulie. Un manager are multe sarcini, însă poate cea mai grea este aceea de a selecta, instrui, supraveghea profesioniștii cu care se va lucra în Spa. Pentru tine, cât de provocator este acest aspect?

 

O să mă repet acum, dar echipa este cea mai importantă verigă. Lucrăm cu oameni pentru oameni.

Atunci când selectez oameni noi în echipă mă ghidez după câteva aspecte care pentru mine sunt poate mai importante decât cunoștințele tehnice de masaj: ce transmite acel om, este sau nu empatic, este dornic să învețe, cum se pune în valoare, iubește această meserie. Un terapeut SPA este mai mult decât un simplu maseur, el oferă experiențe SPA, nu doar terapii, iar unui om care are aceste atribute nu îi va fi greu să devină un bun terapeut după instruirea de specialitate pe care o primește odată cu angajarea. O provocare actuală este menținerea în echipă pe termen lung a tinerilor care doresc să acumuleze experiență, dar și să diversifice locurile de muncă, așa că se întâmplă o migrare a lor dupa ce consideră că au învățat suficient de la un loc de muncă. Ne-am obișnuit greu cu acest fenomen, dar am învățat de la ei că acesta este trend-ul și trebuie sa ne adaptăm.

Cumva cred că sunt norocoasă, acum când provocarile pe piața locurilor de muncă sunt mari, am reușit să închegăm o echipă așa cum ne-am dorit. Și faptul că echipa noastră are un nucleu de câțiva terapeuți cu experiență și vechime mare în companie (de la 5 la 18 ani) face ca lucrurile să decurga mai ușor cu noii veniți.

Atunci când faci ce-ți place cu naturalețe și căldură, atunci când iubești oamenii și poți să le arăți acest lucru, atunci când oferi clienților servicii exact cum ai dori să le primești și tu, totul devine simplu și frumos.

  1. Ce face Ana Spa Poiana Brașov o destinație de neratat în Poiana Brașov?

Amplasarea ANA SPA este una de excepție, la baza Masivului Postăvarul/chiar la baza pârtiei, cu o priveliște uimitoare care te va cuceri de la prima vizită și toate facilitățile pe care ți le poți dori într-o vacanță (piscină interioară și jacuzzi, saune și laconium, hot tub în aer liber, sală de fitness, terapii și masaje). Căldura, grija și bucuria cu care sunt întâmpinați și tratați oaspeții, diversitatea și calitatea serviciilor oferite, atenția deosebită îndreptată în direcția siguranței și sănătății lor, face din Ana Spa Poiana Brașov o destinație perfectă pentru experiențe inedite de wellness și amintiri de neuitat, în orice sezon.

 

Până se dă startul sezonului de ski, vă așteptăm să petreceți Crăciunul sau Revelionul într-o atmosferă de poveste, cu relaxare la SPA, cine festive pline de surprize, preparate de sărbătoare, muzică live.